Zablokowana witryna pokazuje odwiedzającym stronę „Witryna zablokowana” z tekstem „Żądana witryna jest zablokowana i dlatego jest niedostępna.” Jeśli blokada dotyczy całego konta, przy logowaniu pojawia się komunikat „To konto jest zablokowane. Aby uzyskać więcej informacji, skontaktuj się z pomocą techniczną.” Przyczyny dzielą się na dwie grupy.
Faktura od dawna pozostaje nieopłacona
Jeśli faktura za pakiet Premium przez dłuższy czas pozostaje nieopłacona, witryna zostaje zablokowana do chwili wpłynięcia płatności. W takim przypadku zwykle nadal możesz się zalogować:
- Zaloguj się na admin.hpage.com. Pulpit pokazuje w kafelku Zadania do wykonania zadanie „Opłać niezapłaconą fakturę.”
- Otwórz menu Opcje konta (ikona użytkownika w prawym górnym rogu) → Faktury i opłać otwartą fakturę. Artykuł Faktury i metody płatności wyjaśnia dostępne metody płatności.
- Gdy tylko płatność wpłynie, witryna zostanie automatycznie odblokowana.
Jeśli nie da się nawet zalogować, skontaktuj się z naszą pomocą techniczną, pisząc na adres support@hpage.com, i podaj adres swojej witryny – poinformujemy Cię o zaległej kwocie i sposobie jej zapłaty.
Naruszenie regulaminu lub prawa
hPage blokuje witrynę, gdy narusza ona nasz regulamin lub obowiązujące prawo, na przykład w przypadku:
- treści dla dorosłych lub innych niedozwolonych treści,
- naruszenia praw autorskich (teksty, obrazy, muzyka lub filmy użyte bez zgody),
- witryny komercyjnej bez ważnych informacji prawnych (noty prawnej),
- obelg, zniesławienia lub naruszenia dóbr osobistych,
- spamu, phishingu lub innych nadużyć.
W takich przypadkach właściciel jest informowany e-mailem na adres przypisany do konta. Jeśli uważasz, że blokada jest pomyłką, albo kwestionowane treści zostały już usunięte, skontaktuj się z naszą pomocą techniczną z adresu e-mail swojego konta i podaj adres witryny. Odpowiedz wyczerpująco na wszystkie pytania pomocy technicznej, aby witryna mogła zostać sprawdzona i odblokowana.
Witryna nie jest zablokowana, ale i tak nie działa?
Nie każda strona z komunikatem oznacza blokadę:
- „Witryna, którą chcesz otworzyć, nie została jeszcze opublikowana.” oznacza, że adres e-mail lub numer telefonu komórkowego przypisany do konta nie został jeszcze potwierdzony.
- „Witryna wyłączona” oznacza, że właściciel wyłączył witrynę w Ustawienia → Ogólne.
- „Witryna nieaktywna” oznacza, że od dłuższego czasu nikt nie logował się na konto; zalogowanie się ponownie aktywuje witrynę.
Artykuł Witryna niedostępna publicznie wyjaśnia te komunikaty i podpowiada, co zrobić w każdym z przypadków.